24/11/2015
UMETNOST ZAPOŠLJAVANJA - završni trening

Regionalna akcija za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH vas poziva na pozorišni trening

 

Umetnost zapošljavanja

od 28. novembra do 04. decembra 2015. u Beogradu, Srbija

Kancelarija za mlade Beograd – KZM GNEZDO i KC REX

 

                Regionalna akcija za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja - REACH poziva sve zainteresovane na sedmodnevni pozorišni trening UMETNOST ZAPOŠLJAVANJA" koji će se održati od 28. novembra do 04. decembra u Kancelariji za mlade Beograd - KZM GNEZDO i KC REX. Trening će rezultirati završnim performansom učesnika, kojim će se otvoriti konferencija „Izazovi i umetnost zapošljavanja” u KC REX 04. decembra 2015.

Ovo je četvrta i poslednja u nizu aktivnosti jednogodišnjeg projekta „UMETNOST ZAPOŠLJAVANJA” koji ima za cilj da kroz aktivnosti u vidu radionica, pozorišnog treninga, poslovne trening obuke, a potom i završnog događaja – performansa i konferencije, osnaži i pruži različite veštine i iskustva mladima, ali i ponudi rešenja u procesu i značaju zapošljavanja mladih, a prvenstveno mladih pripadnika ugroženih grupa. Projekat je do sada obuhvatio 120 učesnika.

Dosadašnje aktivnosti projekta su obuhvatile dve radionice održane u aprilu i oktobru, kao i trening primene pozorišne metodologije.

Na radioničarskim danima koji su okupili zainteresovane mlade, nezaposlene, one koji se osećaju ugroženo, tokom čitavog dana predstavljali  su se predavači iz različitih segmenata društva uključujući civilni i biznis sektor: predstavnici REACH organizacije, kompanije Delhaize Serbia (Delez Srbija), GRUBB fondacije, preduzetnici, predstavnici civilnog sektora. Različiti pristupi, iskustva i metodologije pomogli su učesnicima da osnaže sebe, svoje potencijale, kao i da dobiju priliku za zaposlenje. Pozivam Vas da pogledate fotografije i video dosadašnjih aktivnosti projekta: https://www.facebook.com/groups/1417140821947997/ i  https://www.youtube.com/watch?v=nyRbtQ3eus0

Prvi pozorišni trening se odigrao od 29. juna do 03. jula 2015. u prostorijama KZM GNEZDO i okupio je 15 odabranih učesnika. Tim REACH organizacije organizovao je i realizovao trening proces uz korišćenje pozorišnih metodologija, kreativnosti i pozorišta kao sredstva za socijalne promene kako bi istakao i inspirisao socijalne veštine učesnika ali i podstakao tendenciju ka preuzimanju odgovornosti za sopstveni život. Video o pozorišnom treningu pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=rPsMiLKJLOI  .

              

               Završna aktivnost projekta u ovoj godini, na koju vas pozivamo je sedmodnevni pozorišni trening „UMETNOST ZAPOŠLJAVANJA“. Trening će se održati od 28. novembra do 04. decembra 2015. godine u prostorijama KZM GNEZDO i KC REX i okupiće do 15 učesnika. Trening će trajati svaki dan od 10 do 18 časova sa pauzama, obezbeđeni su ručak, sokovi i kafa na pauzama, kao i materijal za trening. Učešće na treningu je besplatno. Prisustvo na svim aktivnostima treninga je obavezno. Korišćenjem neformalne edukacije, kreativnosti i pozorišta kao sredstva za lične i društvene promene radićemo na socijalnim veštinama učesnika (lične, interpersonalne i liderske veštine), pospešiti samopouzdanje, pružićemo podršku, podstaći tendenciju ka preuzimanju odgovornosti za sopstveni život. Tokom treninga učesnici će zajedno sa trenerima REACH organizacije kreirati performans na temu zapošljavanja koji će otvoriti konferenciju 04. decembra u KC REX.

                Projekat se realizuje u partnerstvu sa GRUBB fondacijom, Kancelarijom za mlade i saradnju sa udruženjima grada Beograda, a podržan je od strane kompanije Delhaize Serbia (Delez Srbija) i fondacije Konrad Adenauer.

 

               Pozivamo sve zainteresovane, mlade, one koji žele da rade na sebi,  koji su pripadnici ugroženih grupa ili se osećaju ugroženo, one kojima je potrebno zaposlenje, koji su otvoreni da saznaju nešto novo i dobiju nove veštine koje im mogu pomoći pri zapošljavanju ili samozapošljavanju da se prijave na trening koji će se održati od 28. novembra do 04. decembra 2015. godine putem forme: 

https://docs.google.com/forms/d/1mt0lAVTpTqYXAvtO8Q10RAFHIX7msC5Y9cA1sf_KcJ0/viewform?c=0&w=1 .

Molimo sve zainteresovane da se prijave putem forme do 20. novembra 2015. godine. Broj mesta je ograničen na 15 učesnika. Izabrani učesnici biće  kontaktirani putem e-maila. Za sve dodatne informacije kontaktirajte projektnog menadžera Jelenu Jezdović, putem e-maila jelena.jezdovic@reach.org.rs, ili tel. +381642218387.

- See more at: http://kancelarijazamlade.rs/vest/umetnost-zaposljavanja-zavrsni-trening#sthash.4xjaxSqB.dpuf