25/12/2015
KULTURIŠKA!

"KULTURIŠKA-EVROPSKA OMLADINSKA KARTICA"

 

 

U ponedeljak 30.03.2015. godine u "Gnezdu" predstavljen je projekat "Kulturiška-Evropska omladinska kartica".

U saradnji sa Evropskim omladinskim centrom, mladima će biti ponudjena kartica „Kulturiška” s kojom će, između ostalog, imati popuste u gradskim kulturnim institucijama.

 

„Kulturiška” je omladinska kartica namenjena mladim ljudima do 30 godina. Nije vezana za status studenta ili učenika, te za karticu mogu aplicirati svi mladi ljudi bez obzira na status (zaposleni, nezaposleni, studenti, učenici srednjih i osnovnih škola)

 

„Kulturiška” je mnogo više od kartice – predstavlja ulaznicu mladih Evropljana u svet informacija, mobilnosti, kulture i omladinskih dešavanja. Preko mreže usluga, popusta i drugih beneficija, „Kulturiška” kartica podstiče mlade da istražuju svet u kojem žive, budu informisani o dešavanjima i aktivno učestvuju u izgradnji Evrope kao njeni punopravni građani.  Kartica se može koristiti kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Nećemo se zadržati samo na kulturi već ćemo pokušati da u taj projekat uvrstimo i zabavu, kao i sportske institucije. Fokus neće biti samo na popustima, već ćemo putem naše Fejsbuk stranice nuditi besplatne karte na dnevnom ili nedeljnom nivou. Ovaj projekat je počeo da funkcioniše 2012. godine, a sada ćemo ga oživeti.

Pravilo je da oni koji najbrže „lajkuju“ konkretan status na našoj FB stranici dobijaju ulaznice za neko kulturno dešavanje (predstavu, projekciju filma, izložbu), žurku ili knjigu. Često ne prođe ni par sekundi od objave, a već imamo mnogostruko veći broj lajkova nego što imamo poklona da podelimo. Drago nam je da uvek ima mnogo zainteresovanih za kulturna dešavanja i zbog toga ćemo nastojati da uspostavimo saradnju sa što većim brojem ustanova, kako bismo mladima Beograda mogli da ponudimo što različitije kulturne sadržaje.

 

Više informacija o prednostima kartice možete dobiti na sajtu www.gpa.rs