26/01/2016
Premijera amaterskog dokumentarnog filma ,,Postoj!m!"

AS Centar vas poziva da zajedno pogledamo besplatnu projekciju amaterskog dokumentarnog filma "Postoj!m!" u Novom Sadu, 27.01.2016. godine, Radio kafe[1], Svetozara Miletića 45, sa početkom u 19:00 časova.

 

Amaterski dokumentarni film "Postoj!m!" istražuje izazove sa kojima se suočava šest LGBT osoba u Srbiji i kreiran je od strane aktivista AS Centra za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om iz Beograda, u okviru projekta ,,Živi duhovi,, izabranog na javnom konkursu za projekte udruženja radi unapređenja i zaštite ljudskih prava u Republici Srbiji koji je finansiran iz budžeta Republike Srbije, Kancelarija za ljudska i manjinska prava (KLjMP[2]), u okviru projekta „Stvaranje tolerancije i razumevanja prema LGBT populaciji u srpskom društvu“.

 

Nakon prikazivanja filma, posetiocima Radio kafe bi se predstavili akteri u opuštenoj i prijatnoj atmosferi sa ciljem pokretanja otvorenog dijaloga o društvenom položaju LGBT osoba u Novom Sadu i Srbiji.

 

Očekujemo vas da podržimo i ohrabrimo aktere filma sa ciljem promovisanja tolerancije prema LGBT osobama i zajedničkog kreiranja boljeg okruženja u kojem se prihvataju i uvažavaju različitosti.

[1] http://radiocafe.360.rs/

[2] http://www.ljudskaprava.gov.rs/images/pdf/lgbt_projekat_2015/odluka_o_prihvatanju_rang_liste_lgbt_projekat.pdf