10/02/2016
,,Karavan" Privrednog foruma mladih obilazi buduće preduzetnike

Organizacija Privredni forum mladih u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Studentskom konferencijom univerziteta Srbije organizuje projekat pod nazivom "Karavan omadinskog poreduzetništva - Privredni forum mladih" koji počinje 17. februara u Subotici, s ciljem da se mladi širom Srbije upoznaju sa preduzetništvom i njegovim izazovima, vezanih za novonastala preduzeća i pospešivanja njihovog rada, kako bi se otvorila nova radna mesta I doprinelo jačanju privrede naše zemlje.

Projekat obuhvata panel diskusiju na temu "Preduzetništvo mladih kao razvojni potencijal Srbije" i radionicu "Od ideje do realizacije", na kojoj će učesnici steći osnovno znanje vezano za pisanje projekata i biznis planova.

„Karavan“ će do 11. aprila pored Subotice obići i Novi Sad, Novi Pazar, Kragujevac i Niš, nakon čega će u prostorijama Privredne komore Srbije održati svečano zatvaranje prvog dela ovog projekta.To će ujedno biti i najava petodnevne konferencije na temu omladinskog preduzetništva „Privredni forum mladih 2016“, koja će trajati do 15.aprila.

Druga faza "Karavana" realizovaće se između 16. maja i 16. septembra uz pomoć  regionalnih privrednih komora, univerziteta i lokalnih kancelarija za mlade, pri čemu će obići većinu gradova u Srbiji i pružiti mladim ljudima osnovno znanje iz oblasti preduzetništva.