03/03/2016
Stipendija za učenika sa izuzetnim akademskim potencijalom

Beograd, 1. mart 2016 – Internacionalna škola u Beogradu (ISB) i ove godine poziva učenike osmog razreda da se prijave za program stipendiranja i steknu mogućnost sticanja međunarodno priznate IB diplome. Ovaj program stipendiranja, koji se sprovodi već četvrtu godinu, namenjen je učenicima sa izuzetnim akademskim potencijalom, koji inače ne bi bili u mogućnosti da pohađaju ISB. Rok za prijave je 22. april.

 

Odabir učenika se vrši na osnovu spoja njihove izuzetne akademske sposobnosti i finansijskih ograničenja njihove porodice.

 

„Svi mi koji smo deo ISB zajednice, nastojimo da inspirišemo i nadahnemo učenike da otkrivaju i postižu ono prema čemu su strastveni. Zato mi je veoma drago što i ove godine imamo mogućnost da jednom nadarenom učeniku srpske nacionalnosti obezbedimo finansijsku pomoć za pohađanje naše srednje škole. Ujedno, želeli smo da na taj način učinimo ISB neodvojivim delom zemlje domaćina i promovišemo sticanje znanja kao ključnog činioca života čoveka. “ izjavio je dr Robert Riš, direktor Internacionalne škole u Beogradu.

 

Internacionalna škola u Beogradu brine o svim svojim učenicima, posebno novim. Zato svaki stipendista po dolasku u ISB dobija mentora, koji treba da mu olakša prelazak i uklapanje u školsku sredinu. Mentor stipendisti pruža osnovne uvodne informacije, periodično održava sastanke radi razgovora o uspesima ili poteškoćama s kojima se stipendista suočava i uz školskog pedagoga prati kako se stipendista uklopio i kako napreduje tokom cele prve godine školovanja. 

 

Stipendija obuhvata naknadu školarine, takse za upis i naknadu za školske objekte, polaganje ispita, udžbenike, kao i naknadu za prevoz i smeštaj za vreme izleta ili drugih vannastavnih aktivnosti.

 

Kandati koji konkurišu za stipendiju moraju da ispune sledeće uslove: da budu državljani Republike Srbije; da žive sa roditeljima ili starateljima; da imaju odličan uspeh u školi u prethodnim godinama; da se aktivno bave vannastavnim aktivnostima; da pokažu dobre rezultate na testu nivoa znanja koji sprovodi ISB i na intervjuu, uz dokaz o finansijskim ograničenjima roditelja.

 

O ISB

Internacionalna škola u Beogradu osnovana je 1948. godine i ima veoma bogatu istoriju, izvanredna nastavna sredstva, požrtvovane nastavnike i moderne objekte u kojima pruža obrazovanje na svetskom nivou. Danas škola ima 390 učenika, pripadnika 43 nacionalnosti, od kojih je približno 24 odsto iz Srbije. Internacionalna škola u Beogradu je član brojnih asocijacija, među kojima su Evropski savet internacionalnih škola i Asocijacija škola centralne i istočne Evrope.

Internacionalnu školu u Beogradu akreditovala je svetska organizacija „International Baccalaureate” (IB), kao i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Kao IB škola, Internacionalna škola u Beogradu svesna je značaja raznolikosti učeničke populacije, izgradnje čvrstih veza sa lokalnom zajednicom i promovisanja izuzetnih akademskih sposobnosti.

 

Više informacija, kao i listu neophodnih dokumenata za prijavu za program stipendiranja, možete pronaći na: www.isb.rs.