14/03/2016
Živa biblioteka u Beogradu: migrantske priče iz prve ruke

Živa Biblioteka, događaj koji se odnosi na migrantsku krizu, održaće se u subotu, 12. marta, između 16h i 18h u KC Grad.

Da li ste se ikada pitali kako Sirijci žive u Srbiji, sa čime se svakodnevno susreću ljudi koji rade sa njima, kako izgleda biti Indijac u Beogradu ili raditi sa ljudima koji pokušavaju da pređu granicu u potrazi za boljim životom?

Specijalna Živa Biblioteka koja će dati odgovore na ta pitanja biće održana u subotu, 12. marta, između 16h i 18h u KC Grad, gde su svi ljudi, građani Beograda i nadalje, pozvani da dođu i poslušaju jedinstvene priče koje žive “knjige“ žele da podele sa drugima. Konverzacija će se održavati u malim grupama, od 1 do 3 učesnika. Ovo jedinstveno iskustvo će vam otkriti životne priče koje nećete moći da čujete nigde drugde.

''Želim sa vama da podelim moja lična iskustva i da vam dam uvid u situaciju eritrejskih i sirijskih zajednica koji žive u Izraelu i Libanu, ali sa mediteranske tačke gledišta“, kaže Simon, Italijan koji trenutno živi i radi u Libanu.

Ovaj projekat je organizovan od strane Agora Aveiro organizacije iz Portugala, u saradnji sa Klubom putnika. Finansiran je iz programa Erazmus plus i održava se u okviru treninga "A Mile in My Shoes". Cilj celokupnog projekta je, ne samo da povisi svest o migrantskoj krizi i povezanim temama, već i da predstavi malo drugačiju i personalniju perspektivu o migrantima i izazovima sa kojima se oni suočavaju.

‘’Bez obzira na sve nacionalne razlike, mi smo pre svega ljudi. Radi se o humanosti i ljudskosti, a ne o nacionalnosti’’, zaključuje Mohamad, još jedna knjiga s kojom možete porazgovarati.  

"Živa biblioteka" je besplatna za sve učesnike, ali su prijave obavezne. Ukoliko želite da posetite ŽB, onda popunite ovaj formular:

 https://docs.google.com/forms/d/197HZexqlVqvoQq5QCsfJWmdLDoybZQUTUyXS4Ij_FU4/viewform