08/04/2016
Šetnja sa slepima i slabovidima

Rotaract Club Beograd Dedinje i Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima vas pozivaju da se pridružite Šetnji sa slepima i slabovidima u nedelju 10. aprila 2016. godine u 11:30 h, Knez Mihailova broj 36 kod česme. 

Ovaj projekat je organizovan u saradnji sa Kancelarijom za mlade i saranju sa udruženjima Grada Beograda. Takođe, podršku su pružili Savez slepih Srbije, Gradska organizacija slepih Beograd, šahovski klub Napredak, ESN BelUPgrade, OMSI SPPF odbor Pravnog fakulteta u Beogradu, IFMSA-Serbia i US dr Jova Zmaj. 

Plan aktivnosti:

Učesnici se okupljaju u Knez Mihailovoj ulici broj 36 kod česme u 11:30 h, prilikom čega će uslediti govor predsednika RTC Beograd Dedinja, kao i govor predstavnika Saveza slepih Srbije i Gradske organizacije slepih Beograd i predstavnika Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda.
Šetaće se tako da će svaka slepa i slabovida osoba usmeravati sa štapom osobu koja nije slepa a koja će imati crni povez preko očiju. U svakom trenutku njih će pratiti "redari" koji će imati dužnost da usmeravaju ovaj par u šetnji kako ne bi došlo do povreda učesnika u ovoj akciji.
Šetnja će se završiti na Kalemegdanu, gde će svi učesnici imati priliku da igraju šah sa predstavnicima Šahovskog kluba slepih i slabovidih Napredak.

Cilj ove akcije jeste da se podigne svest društva o osobama sa ovom vrstom hendikepa, time što će učesnici biti u prilici da uvide koje su to sve poteškoće na koje slepi i slabovidi nailaze svakodnevno i dožive Beograd iz njihovog ugla.