12/04/2016
Pogled na svet iz drugog ugla - Rotaract Club Beograd Dedinje uspešno sproveo Šetnju sa slepima i slabovidima

Rotaract Club Beograd Dedinje uspešno je sproveo akciju Šetnja sa slepima i slabovidima, koja je imala za cilj podizanje društvene svesti o osobama sa ovom vrstom hendikepa. U ovoj šetnji učestvovalo je oko pedesetoro ljudi, a prisutnima se obratio član Gradskog veća Dragomir Petronijević, šef Kancelarije za mlade i saranju sa udruženjima Grada Beograda Nedeljko Radosavljević i Branka Brkić, Savez slepih Srbije.

Ovaj projekat je organizovan u saradnji sa Kancelarijom za mlade i saranju sa udruženjima Grada Beograda. Takođe, podršku su pružili Savez slepih Srbije, Gradska organizacija slepih Beograd, šahovski klub Napredak, ESN BelUPgrade, OMSI odbor Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta u Beogradu, IFMSA-Serbia i US dr Jova Zmaj.

 

Zahvaljujući ovim organizacijama, Rotaract zajednici i svim ljudima dobre volje koji su se našli u tom trenutku, ova šetnja je naišla na isključivo pozitivne komentare i podršku. Svi koji su učestvovali, nosilii su povez preko očiju i štap namenjen osobama sa ovakvom vrstom invaliditeta, i na trenutak uvideli koliko samo izlazak na ulicu može biti problem za naše slepe i slabovide sugrađane. Šetnja je sprovedena od česme u ulici Kneza Mihaila 36, do Kalemegdana, gde su učesnici imali priliku da igraju šah sa

 

Rotarakt klub Beograd Dedinje osnovan je aprila 2010. godine, s ciljem da pomogne mladim ljudima u njihovom profesionalnom razvoju i da im pruži šansu da pomognu zajednici zastupajući etičke standarde putem dobrovoljnog rada i dobrotvornih akcija. Do sada je uspešno sprovedeno preko 70 akcija, u kojima je učestovalo preko 40 članova koji sa ponosom predstavljaju svoj klub, radeći u timu i podstičući druge da svakog dana mogu učiniti nešto što je za njih malo, a za nekog drugog - mnogo.