29/06/2016
Letnji raspust u Muzeju afrike umetnosti Afrika kroz simbole - kreativne radionice grafike za srednjokolce


Muzej afrike umetnosti, u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu, tokom letnjeg raspusta organizuje niz besplatnih radionica namenjenih mladima. Programom Afrika kroz simbole kreativne radionice grafike za srednjokolce kustosi Muzeja upoznae uesnike sa znaajem i znaenjem izraivanja simbola u zapadnoj Africi, sa posebnim osvrtom na adinkra simbole naroda Akan iz Gane.
Program Afrika kroz simbole kreativne radionice grafike za srednjokolce odravae se od juna do avgusta, u pet grupa: I grupa od 20. do 24. juna; II grupa od 4. do 8. jula; III grupa od 11. do 15. jula; IV grupa od 15. do 19. avgusta; V grupa od 22. do 26. avgusta. Svaka grupa e u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u etvoroasovnim terminima (10-14h), uz uvodno predavanje o afrikim simbolima i kroz praktini rad ovladati tehnikom linoreza i izrade otisaka na razliitim materijalima uz pomo grafike prese. Zavrni deo programa odrae se 27. avgusta kada e polaznici, uz pomo kustosa, kreirati izlobu svojih radova. Sveano otvaranje izlobe, dodela potvrda i nagrada za najuspenije radove odrae se 28. avgusta u 14 asova. Radionice vode Milica Josimov, vajar, i Marija Liina, kustos.
Radionice su besplatne, a zbog ogranienog broja mesta u grupama, prijavljivanje je obavezno. Prijavu sa osnovnim podacima (ime i prezime, telefon, naziv kole, razred i broj grupe) potrebno je poslati na: africanmuseum@gmail.com