21/07/2016
Moja kosa moj ponos!!

MUZEJ AFRIČKE UMETNOSTI
Subota, 23. juli, 13 časova
MOJA KOSA, MOJ PONOS
RAZGOVOR SA SONjOM IRIS MILIĆ

Sonja Iris Milić je rođena u gradu Bulavajo u Zimbabveu. Udata je za Srbina, rođenog u Beogradu i majka je troje dece. Nakon dugogodišnjeg profesionalnog bavljenja manekenstvom, odlučila je da ostane u domenu lepote i specijalizira pravljenje afričkih frizura. Stekla je diplomu škole za negu lepote i radi kao stilista.
Moj fokus je sada na specijaliziranju afro-frizura, ovde u Beogradu, i moj rad je neverovatno uzbudljiv i izazovan. Imam tu privilegiju da radim i eksperimentišem sa frizurama Afrikanaca, ali i svih ostalih koji su zainteresovani za afričku kulturu friziranja – navodi Sonja Iris Milić.
U okviru pratećeg programa tekuće izložbe fotografija Katarine Radović „Kad prestaneš da me češljaš, prestaću da te mrzim”, razgovaraćemo sa Sonjom Iris Milić o tome da li postoji razlika u „crnoj” i „beloj” kosi i frizurama. Da li su sve frizure i tehnike iste u svim delovima Afrike? Za koje frizure bismo rekli da su najzastupljenije u celoj Africi? Koliko je vremena potrebno da se naprave kikice i da li svako može da ima afričku frizuru ili ne?
Razgovor vodi Ivana Vojt, kustos tekuće izložbe. Razgovor će biti na engleskom jeziku.
Ulaz besplatan.