24/10/2016
STUDENTI UPOZNALI POSLOVANJE KOMPANIJE GORENJE!

 

Gorenje Beograd je ovog septembra ugostilo studente FEFA Tehnološko-metalurškog fakulteta i Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju, u okviru programa stručnih praksi. Ove godine, studenti 3 godine studija sa imali su priliku da uz mentore, direktore sektora Gorenje Beograd, upoznaju poslovanje kompanije i rade na konkretnim projektima iz oblasti marketinga i prodaje. Po završetku programa, studenti su svoje radove predstavili menadžmentu kompanije i generalnoj direktorki Stanki Pejanović.

 

„Program stručnih praksi predstavlja opredeljenje kompanije da studentima, možda našim budućim kolegama, pružimo priliku da, za vreme dok još studiraju, upoznaju poslovno okruženje kroz konkretne aktivnosti i projekte. Ove godine, poseban naglasak je bio na međusobnom funkcionisanju sektora u realizaciji strateških ciljeva i operativnih planova. U okviru programa, studenti su bili angažovani na istraživanju tržišta, koje je za nas polazna osnova u pozicioniranju na tržištu. Tako je ova generacija praktikanata kompanije Gorenje, bila u prilici da nam ponudi konkretne predloge unapređenja prodaje proistekle iz istraživanja mystery shopper, koje su  kreirali i realizovali uz naše mentorstvo“, izjavio je Goran Sorak, šef marketinga Gorenje Beograd.

 

Pored rada sa mentorima, studenti su kroz praksu u kompaniiji bili u prilici da sarađuju sa velikim brojem zaposlenih iz različitih sektora. Mina Magdelinić, studentkinja FEFA je ovim povodom izjavila: „Praksa Gorenje je nešto najlepše i najkorisnije što mi se do sada dogodilo. Jako sam zadovoljna samom organizacijom prakse i rasporeda koji sam dobila već prvog dana. Ono što mi se sviđa jeste ozbiljnost prakse i ljubaznost kolega koji su nesebično nudili pomoć i svoje vreme za sve što sam želela da mi pokažu i da me nauče - to je zaista sjajna prilika".