16/11/2016
Plavi krug oko Ade – maraton i trka podrške obolelima od dijabetesa

Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda - Plavi krug, u znak obeležavnja predstojećeg Svetskog dana dijabetesa, organizuje peti maraton i poziva vas da prisustvujete trci podrške osobama obolelim od dijabetesa, u nedelju 13. novembra na Adi Ciganliji.

 

Trka podrške otvorena je za sve koji žele da podrže osobe koje žive sa ovim zdravstvenim problemom. Na ovaj način podsećamo javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način života bitni u sprečavanju pojave dijabetesa. Dužina kruga je 7700 metara, a trka se može preći šetanjem, trčanjem ili na rolerima.

 

Na maratonskoj trci, pored sportista, učestvuju i osobe koje imaju dijabetes, a do sada je prijavljeno više od 220 maratonaca iz cele Srbije, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Pridružite nam se!

 

Datum i vreme:

13.11.2016. godine, 12.00 h

Mesto:

Ada Ciganlija, Beograd

Opis:

  • Maratonska trka 10h
  • Start trke podrške kod Bandžija, u 12 časova
  • Dodela medalja u 16 h pobednicima u muškoj i ženskoj kategoriji

O udruženju:

Udruženje  „Plavi krug“ je organizacija koja je je osnovana marta 2010 god.  Za više od šest  godine svog postojanja sprovelo preko 750 akcija besplatnog merenja šećera u krvi, krvnog pritiska, provere rizika od dobijanja dijabetesa, a više od 75.000 ljudi je provereno i dobilo osnovne informacije o ovoj hroničnoj nezaraznoj bolesti.