29/11/2016
Održan treći trening vršnjačke edukacije za srednjoškolce sa teritorije grada Beograda !

U okviru kampanje „Rodna ravnopravnost“, Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave Grada Beograda je održala treći trening vršnjačke edukacije za srednjoškolce i srednjoškolke sa teritorije grada Beograda. Trening su realizovali Biznis Akademija LC iz Niša i AS Centar iz Beograda.

 

Cilj kampanje „Rodna ravnopravnost“ je unapređenje znanja o rodnoj ravnopravnosti uz preventivno delovanje i podizanje svesti mladih o reproduktivnom zdravlju žene i značaju preventivnih pregleda u vezi s prevencijom raka dojke, raka grlića materice, polno prenosivih infekcija, HIV-a i virusnih hepatitisa.

 

Trening je vodila Jelena Milutinović uz učešće gostujućeg predavača, gospođe Dubravke Malohodžić iz Asocijacije Žena plus. Trening je pohađalo 18 učenika i učenica iz 11 srednjih škola sa teritorije grada Beograda od kojih su 17 devojke i 1 muškarac. Nakon treninga, svi učesnici će podeliti stečeno znanje i veštine sa vršnjacima u svojim srednjim školama.

 

#RodnaRavnopravnost #Antidiskriminacija #Ravnopravnost #Tolerancija #MLADI #HIVtesting #SDGs #HealthForAll #SDG #Youth#Health