09/03/2017
Kongres studenata ekonomije 2017: PITAJ - ČITAJ - RAZUMI - POKUŠAJ - ZNAJ

U atmosferi koja samo na prvi pogled izgleda neformalno, mladi ambiciozni studenti menjaju način obrazovanja I sve podižu na jedan viši nivo. Mnogo je polemike u svetu kakav obrazovni sistem daje najbolje rezultate, pa je možda i to podstaklo studente sa inicijativom da se peti po redu Kongres studenata ekonomije (u daljem delu teksta KONSEK) bavi upravo znanjem koje danas stičemo na raznim poljima.

Kao i prethodnih godina, ideja KONSEK-a je ista – okupiti preko 400 učesnika ekonomije iz zemlje i srodnih disciplina na jednom mestu i tokom pet dana sa vrsnim predavačima otvoriti određen problem, polemisati o zadatim temama i davati konkretne sugestije. Studenti će moći da razmene svoja zapažanja, stavove i lična iskustva i da čuju korisne savete stručnjaka sa kojima će kroz razgovor i diskusiju doći do odgovora na mnoga pitanja.

Ovogodišnji KONSEK održaće se tradicionalno na Zlatiboru u periodu od 16. do 20. marta. Na skupu koji organizuje najveća studentska organizacija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Grupa za SPEKOF. Učesnici će kroz intetaktivna predavanja i panel diskusije diskutovati o temama usko vezanim za sistem obrazovanja sa brojnim eminentnim predavačima,a neki od njih su: Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije, prof. dr Miodrag Zec, Đurađ Caranović, dr Vladimir Pavićević, dr Miodrag Stojković poznati genetičar, Branislav Lečić, prof. dr Dragan Lončar i mnogi drugi. Kvalitet Kongresa prepoznali su i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ambasada Republike Indije, koja je njegov generalni pokrovitelj, Univerzitet u Beogradu, kompanija Delhaize, škola stranih jezika Kontext, knjižara Vulkan I mnogi drugi.

Ono što je novo za ovaj Kongres jeste da je sam koncept podeljen na 5 dana od kojih će svaki biti obeležen jednom fazom procesa učenja : PITAJ – ČITAJ – RAZUMI – POKUŠAJ – ZNAJ, što je I slogan ovogodišnjeg KONSEK-a.

Svake godine sve više studenata potvrđuje važnost i značaj ovakvog načina rada i ličnog usavršavanja, a koliko studenata se interesuje za ovaj Kongres pokazuje činjenica da su ove godine sva raspoloživa mesta rezervisana za 1 minut i 41 sekundu. Više informacija o samom događaju možete potražiti na zvaničnoj Fejsbuk stranici KONSEK-a: https://www.facebook.com/spekof.kongres/

Tim za eksterne odnose Kongresa studenata ekonomije:

Katarina Mitić

kacamitic@gmail.com