21/04/2017
STARWOOD festival u Zvezdarskoj šumi

STARWOOD festival oživljava i promoviše Zvezdarsku šumu kao KULTNO mesto na mapi grada za građane svih generacija. Zvezdarska šuma je jedinstvena prirodna oaza i pored Ade Ciganlije, jedina šuma u širem centru grada. Cilj je da STARWOOD postane tradicionalni događaj - svake godine u toku festivala bi se pokrenula građanska inicijativa kako bi uz saradnju sa lokalnom vlasti privukli donatore i obogatili ponudu Zvezdarske šume postavkom objekata za umetničke, rekreativne, sportske, radne, porodične, dečje i ostale aktivnosti građana. Na inicijativu posetilaca PRVOG STARWOOD festivala 2016, obezbedili smo sprave za teretanu na otvorenom koju će postaviti opštinske vlasti.

STARWOOD 2 se održava u Zvezdarskoj šumi, na otvorenom, 29. i 30. aprila i 01.maja i besplatan je za posetioce. U toku festivala planiran je raznovrstan dnevni program, kao i brojne svirke.  29. i 30. aprila u večernjim satima, će po dva poznata benda biti predgrupe mladim bendovima, a 01.maja – za uranak, svirka počinje od 06 ujutru i na njoj će nastupati najpopularniji muzičari naše r"n“r, rep, dub, elektro i generalno, savremene muzičke scene, kao i pobednici konkursa DEMO uranak kojim pozivamo demo bendove da pošalju svoje snimke kako bi osvojili nastup na festivalu, a najbolji među njima i dodatnu podršku i promociju.

Mi promovišemo mlade autore i pružamo im šansu za nastup, ne samo u muzici već i u drugim aktivnostima, jer, danas su mladi najviše otuđeni od prirode i najvažnije je deci i mladima vratiti ljubav i naviku za aktivnosti u šumi. Obilat program ne zapostavlja ni ostale generacije: slikarska radionica-kolonija i art performans, klasična muzika u šumi, radionice reciklaže, klovnijada, takmičenja u boćanju, pikadu, turnir u basketu, radionica mladih izviđača i učlanjenje novih članova, radionica "Šumski herbarijum“, pravljenje kućica za ptice, predavanje -radionica "Bezbednost šume“, upoznaj šumu – geografski doživljaj, itd...  Drugi dan festivala će posebno biti posvećen sportskim aktivnostima, koje je osmislila i vodi naša košarkašica i predsednica Sektora ŠUŠE za promociju sporta u šumi, Jasmina Aleksandrov. Od 10 ujutru pa do 19 uveče deca, mladi i građani svih generacija učestvovaće u sportsko - edukativnim radionicama, yoga času, trkačkom i funkcionalnom treningu, igrama bez granica!

 

Uz drugo izdanje festivala, pokreće se inicijativa za izgradnju amfiteatra u šumi, od prirodnih, recikliranih materijala, uklopljen u pejzaž, a koji bi bio dostupan svim građanima, sportistima, deci, umetnicima, pripadnicima lokalne zajednice TOKOM CELE GODINE.

Organizator: „Šumsko udruženje širokih ambicija“ – ŠUŠA;