15/06/2017
Stipendija za kolu web novinarstva ivot u Big data eri - naui ta je vest

Da li i vi elite da iz udobnosti svoje fotelje online putem nauite ta je vest u Big data eri? Sada je prilika!

Sve vie ljudi informacije trai na internetu. Novine i TV vesti prelaze u prevaziene medije, dok je uticaj onlajn medija sve vei. Informacija je postala velika vrednost 21. veka i uticaj online medija je ogroman. Izraena je borba za rejtingom pa nije retkost da se medijski prostor esto zloupotrebljava. Zbog toga treba nauiti kako da filtriramo informacije koje svakodnevno primamo i kako da sami plasiramo tane informacije.

S obzirom na veliko interesovanje za zanimanje web novinara, Univerzitetski savez za ekologiju UNISEP uz podrku optine Zemun, osmislio je projekat "ivot u Big data eri - naui ta je vest koji ima za cilj da putem onlajn kursa naui mlade kako da posmatraju informacije plasirane na interentu iz kritinog ugla.

Kako e izgledati obuka?

U okviru ovog projekta 200 mladih od 14 -19 godina iz Optine Zemun ili koji pohaaju kolu u Zemunu imae priliku da kroz online kurs steknu znanja iz sledeih oblasti: web novinarstvo,onlajn marketing,voenje bloga,upotreba drutvenih mrea u promotivne svrhe, kreiranje brenda i upravljanje njime.

Po zavretku obuka, uesnici e polagati test i imati zadatak da znanje iskoriste za razvijanje onlajn medija, odnosno da objavljuju i promoviu svoje tekstove o afirmativnim temama na sajtu.

Ko moe da se prijavi?

Na konkurs se mogu prijaviti:
- aci srednjih kola u Optini Zemun (bez obzira na mesto prebivalita), i
- svi mladi od 14 do 19 godina koji imaju prebivalite u Optini Zemun, bez obzira na to koju kolu pohaaju.

Da li najboljima sleduje nagrada?

DA! Najbolji polaznik ili polaznica bie nagraen poklonom iznenaenja!

Kad e se odrati obuka?

Obuka e se odrati online tokom tokom letnjih meseci. Sve se radi iz udobnosti sopstvene fotelje, a na tim za podrku je uvek pored mejla za odgovore na sva pitanja.

Nain i rok za prijavu

Da biste se prijavili potrebno je da do15.06.2017.godine popunite prijavni formular koji se nalaziOVDE(oekivano vreme koje popunjavanje formulara je 5 minuta) i da nam poaljete motivaciono pismo i mini biografiju. Umesto motivacionog pisma moete da nam poaljete i video u trajanju do 2 minuta u kome ete nam objasniti zato ste vi pravi polaznik za ovu stipendiju. elimo da ujemo ta imate da kaete!

Kandidati koji su dobili stipendiju bie obaveteni putem mejla o pozitivnom ishodu konkursa. Kandidati e imati rok 7 dana da potvrde svoje uee. Ukoliko nakon toga kandidat ne potvrdi svoje uee bie kontaktiran kandidat koji je sledei na rang listi.


Za dodatna pitanja poaljite mejl na stipendije@iserbia.rs pod naznakom:kola web novinarstva ivot u Big data eri - naui ta je vest .

07/05/2018
Budi u toku
Konkursi
Seminari
11/04/2018
Budi u toku
Seminari
Radionice
13/02/2018
Budi u toku
Radionice
Predavanja
Seminari