28/06/2017
Startovao projekat BGD.EKOnomija!

Kancelarija za mlade Grada Beograda uz podršku Ministarstva omladine i sporta pokrenula je projekat pod nazivom „BGD.EKOnomija“. Projekat ima za cilj da podstakne preduzetnički duh, zapošljavanje i samozapošljavanje mladih kroz inovativni pristup ekološkom preduzetništvu. BGD.EKOnomija sprovodi se u saradnji sa partnerskim lokalnim kancelarijama za mlade Zemuna i Obrenovca, ali i pridruženom kancelarijom Palilule i Voždovca.

Projekat inovira model ekološkog preduzetništva, prilagođenog Beogradu, u okviru kog se postavljaju osnove za podsticaj privredne aktivnosti mladih kroz sadnju poljoprivrednih kultura, konkretno brzorastućeg drveća. Mladi koji se prijave za učešće na projektu, putem konkursa koji će biti objavljen blagovremeno, imaće priliku da u prvom ciklusu pohađaju obuke iz oblasti preduzetništva, a potom i ekologije, odnosno poljoprivrede. Učesnici će usvojiti osnove o poslovnim procesima i privređivanju, a potom i sve potrebne informacije u vezi sa odabranom kulturom za sadnju – paulovniji.

Kao završna faza projekta, predviđena je podela sadnica paulovnije odabranim učesnicima obuka, koji budu pohađali sve časove i uspešno usvoje znanje sa predavanja i radionica. Mladima će biti pružen i individualni konsalting, kako bi što lakše i uspešnije nastavili sadnju i razvoj ove biljne kulture.

04/01/2016
opis
14/12/2018
Budi u toku
mladi
Radionice
Izlozba
14/12/2018
Budi u toku
Radionice
mladi
12/12/2018
Budi u toku
mladi
Tribine
11/12/2018
Budi u toku
mladi
Konferencija