27/09/2017
Festival "Ring the alarm"

Drugo izdanje „Ring the alarm-a“, festivala „uradi sam“ i urbane kulture, u organizaciji UNU-a (autonomni kulturni centar Egzoprostor) iz Vinče, održaće se od 29. septembra do 1. oktobra na dunavskom nasipu u blizini Starčeva. Ovogodišnje izdanje pratiće i niz volonterskih akcija čišćenja priobalja i pošumljavanja javnih zelenih površina, pa će tako manifestacija pored muzičkog, dobiti i ekološki karakter.

Manifestacija će ove godine okupiti preko 30 istaknutih, ali i neafirmisanih reggae, hip hop i drum'n'bass umetnika iz 12 gradova Srbije, koji će kroz radionice, didžej i live nastupe pokušati da skrenu pažnju javnosti na brojne ekološke probleme koji pogađaju priobalje Dunava, nizvodno od Beograda i Pančeva.

Među izvođačima su i Tjamil (Niš), Little Miss Vandal (Niš), Shiny D (Niš), Jahmessenjah (Gornji Milanovac), Banzae (Novi Sad), Ksoa (Svilajnac), Unity Sound (Subotica), Kick Kong (Zaječar), Šifra F, King Calypso (Lazarevac), Nemanja „Coyote“ Kojić, Mili, Ital Vision, Seven, Baza, Forti, Crossroad25 (Beograd), Hip hop radionica (Pančevo), i mnogi drugi, a posetioce očekuju i brojni gosti iznenađenja.

Za dolazak do festivala, posetioci će moći da koriste dnevni prevoz skelom (feribotom) preko Dunava, od Vinče do Starčeva, u periodu od 06 do 18h, što je najbrži put od Beograda do mesta održavanja manifestacije. Do terminala skele u Vinči je moguće doći gradskom linijom 307, dok će tokom noći, biti dostupan i minibus prevoz preko Pančeva. Festivalska lokacija se nalazi 1.5km istočno od beogradskog naselja Vinča, 5km od Starčeva, tj 8km od Pančeva.

Posetiocima će biti dostupan i besplatan prostor za kampovanje tokom trajanja manifestacije, kao i brojni štandovi sa kuvanom i brzom hranom. Deo festivalskog prostora će biti pokriven, što će omogućiti nesmetan boravak posetiaca I tokom noći. S obzirom da je lokacija na trasi „Kružne staze“, biciklističke rute koja spaja Vinču, Ritopek, Starčevo, Ivanovo i Omoljicu, biće dostupan i rent-a-bike servis, koji se realizuje uz podršku udruženja Connecting iz Pančeva.

Manifestacija se održava u sklopu projekta, „Pošumljavanje: put do prostora za mlade“, koji je finansiran kroz program Mladi su zakon, Ministarstva omladine i sporta, dok su projekat podržali i CeGrad, MZ Starčevo, Odred izviđača “Nadel”, Dobrovoljno vatrogasno društvo “Starčevo”, JP “Zelenilo i Pijace” Grocka, JKP „Higijena“ Pančevo, Dom kuture “Starčevo” i JP „Srbijašume“.

Cena dnevnih karata je 200 dinara, dok se komplet ulaznica može kupiti za 500 dinara. Prodajom ulaznica, obezbediće se dodatna sredstva za nastavak volonterskih akcija pošumljavanja priobalja Dunava. Karte se mogu kupiti na mestu održavanja festivala.

Satnicu pogledajte ovde- SATNICA2.docx