06/11/2018
Međunarodni dan praktikanata

Drage i dragi,

 

pozivamo vas da nam se pridružite na drugom po redu obeležavanju Međunarodnog dana praktikanata.

Kao i prethodne godine, cilj nam je da podignemo svest o važnosti kvalitetnih praksi i podsetimo sve zajedno koji su to sastojci #KvalitetnePrakse.

Ove godine obeležavanje Međunarodnog dana praktikanata ima dva segmenta - onlajn kampanju, ali i događaj okupljanja na Platou, ispred Filozofskog fakulteta, u petak, 9. novembra od 12 do 14h.

Umetnički performans glumaca iz Organizacija kreativnog okupljanja "OKO" će na satiričan i komičan način prikazati svakodnevne situacije kroz koje mladi prolaze na praksama poput nošenja kafe i bureka, u vidu interaktivnog skeča. Odmah posle će svi prisutni uzeti kafe i pištaljke, i zaputiti se ka Trgu republike, gde će kroz šetnju simbolično nositi kafe i istovremeno glasno protestovati kako bi se široj javnosti ukazalo na nepovoljnu poziciju praktikanta. 

 

Sve detalje o događaju možete pogledati ovde.

 

Ukoliko niste u mogućnosti da nam se pridružite pozivamo vas da podelite vest o događaju (slika u prilogu), i da nas pratite na našoj Fejsbuk straniciInstagram profilu i podelite svoja iskustva sa vaših praksi uz heštegove #KvalitetnePrakse #3u1praksa i #INSTAntpraksa.

 

Nadamo se da se vidimo u petak! 

Za sve dodatne informacije, pišite nam na imejl adresu danijela.grubnic@bos.rs.

Ovaj događaj se organizuje u okviru projekta "Kvalitetne radne prakse - put ka zapošljivosti mladih" uz podršku Solidar Suisse-a Kancelarije u Srbiji. Događaj je podržan i od strane Krovna Organizacija Mladih Srbije.