12/03/2019
Besplatne radionice vrnjake edukacije u srednjim kolama

Naziv: Manija vrnjakih edukacija

Mesto: Beograd

Datum: od 15. marta 2019. godine

Prolee ima boju vrnjake podrke! Tokom marta i aprila vrnjaki edukatori e preplaviti beogradske srednje kole i irie poruke tolerancije, ravnopravnosti i odgovornosti. Kancelarija za mlade Grada Beograda i CEPORA Centar za pozitivan razvoj dece i omladine i ove godine organizuju vrnjake edukacije za tri teme: Ili vozi ili pije, Ne govoru mrnje i Rodna ravnopravnost, a srednje kole e moi da uestvuju u programu od 15. marta do 15. aprila 2019. godine.

U vreme u kome se nikad vie nije prialo o ljudskim pravima, njihovom potovanju i njihovoj zatiti, paralelno se primeuje razvoj razliitih ekstremistikih pokreta i kao da nam preti da e istorija da se ponovi, a da nauene lekcije ne umemo da primenimo. Prebacivanje i izbegavanje odgovornosti, neravnopravno postupanje i govor mrnje, aktuelni su problemi koji uzimaju svog maha. Zbog toga, ali i zato to neizmerno veruju u mo mladih da menjaju svet, Kancelarija za mlade Grada Beograda i CEPORA obuili su 63 vrnjaih edukatora kroz trodnevnu obuku sa fokusom na tome kako vrnjaki edukatori da pomognu mladima da razvijaju kritiko miljenje, budu otvoreni za razliitosti i da donose samostalne odluke kojima ne ugroavaju sebe i druge.

Edukativno-preventivne kampanje su usmerene na unapreenje bezbedonosne kulture mladih u saobraaju, borbu protiv govora mrnje i promociju tolerancije, razliitosti i rodne ravnopravnosti. Vrnjaki edukatori prolaze kroz estoasovu obuku za svaku od tema edukacije, a dobijaju i mentorsku podrku saradnika Cepore. Ovakvim pristupom se osigurava kvalitet rada vrnjakih edukatora, a neguje se prirodna spremnost mladih da o ovim temama razgovaraju sa svojim vrnjacima, pre nego sa odraslim osobama.

Zainteresovane srednje kole se mogu javiti za uee koordinatoru programa, Mariji Nei, na telefon 063.175.75.65. ili putem mejla na marija.nesic@cepora.org.

Projekat sprovodi beogradski CEPORA Centar za pozitivan razvoj dece i omladine (www.cepora.org), koji svojim aktivnostima ve sedam godina doprinosi pozitivnom razvoju dece i omladine i nosilac je brojnih projekata iz ove oblasti.

Kontakt osoba: Lidija Bukvi, programski direktor CEPORE, lidija.bukvic@cepora.org, 060.56.89.421

23/05/2019
Budi u toku
SPEED DATE
KANCELARIJA ZA MLADE
06/05/2019
Budi u toku
SPEED DATE
KANCELARIJA ZA MLADE
05/04/2019
Budi u toku
NOVINARSTVO
KANCELARIJA ZA MLADE
04/04/2019
Budi u toku
SKOLA FOTOGRAFIJE
KANCELARIJA ZA MLADE
04/04/2019
Budi u toku
SKOLA FOTOGRAFIJE
KANCELARIJA ZA MLADE