14/05/2019
"Pravnici na poslu - CHOOSE YOUR CAREER"

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu u periodu od 8-10. maja Evropsko udruženje studenata prava I mladih pravnika (ELSA) u saradnji sa advokatskom kancelarijom „Janković Popović Mitić“ organizovala je sajam zapošljavanja i volontiranja "Pravnici na poslu - CHOOSE YOUR CAREER".

 

Projekat “Pravnici na poslu” organizuje se već četvrtu godinu za redom. U dosadašnjem periodu posredstvom ovog projekta zaposlenje je pronašlo preko 120 diplomiranih mladih pravnika, a više od 220 studenata je imalo mogućnost da primene svoje stečeno znanje na studijama, kroz studentske prakse koje su organizovane u saradnji sa učesnicima sajamskog dela projekta.

 

Sajam je bio namenjen studentima završnih godina studija Pravnog fakulteta Univerziteta U Beogradu kao i diplomiranim pravnicima radi pružanja mogućnosti sticanja stručne prakse, ili zaposlenja u nekim od najuglednijih advokatskih ili izvršiteljskih kancelariji kao I privrednih kompanija u zemlji. Studenti i diplomirani pravnici su imali priliku da saznaju sve što ih zanima u vezi sa poslovima advokata, izvršitelja i ostvare šansu za potencijalnu praksu i zaposlenje, budući da su im se potencijalni poslodavci, kojih je bilo oko tridesetak, predstavili u holu Pravnog fakulteta.

 

Pored kontakata sa potencijalnim poslodavcima, učesnicima su bili omogućeni i brojni programi namenjeni sticanju neformalnih znanja iz oblasti prava, kao što su: panel diskusija „Simulirano samoubistvo“, trening "Due diligence - Big data, big deal", kao i trening „Škola intelektualnih veština, pomoć pri učenju“.

 

Najviše pažnje privukli su  polufinale i finale nacionalnog takmičenja u simulaciji suđenja. Pobednički tim je izabralo sudsko veće sastavljeno od sudija, profesora, advokata i istaknutih pravnika. Partner našeg sajma bila je I turistička agencija "Balkan Fun” koja je organizovala nagradnu igru, u kojoj su dva učesnika osvojila pun aranžman za letnju destinaciju I stručnu ekskurziju.

 

Vidimo se I sledeće godine u još većem broju, na istom mestu!