objavljeno 2011-11-09 PRIPADA: KZM SERVISI / SAJAM PRAKSI/ INFO

Prijavljivanje firmi za učešće na Sajmu praksi još pet dana

Kancelarija za mlade obaveštava sve zainteresovane kompanije, organizacije i ustanove, da je rok za prijavljivanje za učešće na ovogodišnjem Sajmu praksi do 14. novembra.

Sve zainteresovane kompanije mogu se prijaviti putem mejla mladioffice@beograd.gov.rs .

Sajam praksi, koji se organizuje treću godinu za redom, pruža šansu poslodavcima da skrate, ili čak i da eliminišu kasniji konkursni odabir kandidata za stalno zaposlenje, a samim tim umanje troškove koje taj postupak iziskuje. Takođe pruža uvid u kandidate koji su potencijalno poželjan ljudski resurs za kasnije zaposlenje. S druge strane, Sajam pomaže mladima u sticanju neophodnog radnog iskustva, usavršavanju, upoznavanju radnog ambijenta i poslovne komunikacije u radnom okruženju što im pruža mogućnost da obogate svoj CV i dobiju dobre preporuke za budućeg poslodavca.

„Naša dosadašnja iskustva su vrlo ohrabrujuća, do sada je preko 180 firmi učestvovalo i 35000 mladih posetilo Sajam, što je za rezultat imalo 1700 ostvarenih radnih praksi u preduzećima i kompanijama. Više od 250 mladih je posle završene prakse dobilo ponudu za stalno zaposlenje u kompanijama u kojima su obavljale praksu. Pozitivna iskustva kako kompanija, tako i mladih, kao i činjenica da je Sajam praksi pomogao da se donekle prebrodi nepovoljan socijalan i ekonomski položaj mladih ljudi podstiču nas da u Kancelariji i dalje nastavljamo u ovom pravcu”, ocenjuje Kosta Andrić, direktor Kancelarije.

© 2009 - 2015 Kancelarija za mlade. Sva prava zadržana. NA VRH STRANE | (Y)illed.